Assalamualaikum team december. Korang plan nak buat persediaan sambut kelahiran bulan berapa?

Ada tak yang dah beli keperluan untuk sambut baby?

22 Balas

waslam hi team december jgk..skrg tngh kumpl duit dulu,nt kndgn dah msk 6/7buln bru pln unt beli mn yg ptt..sy bnyk pakai brg abg² dia j dulu nk jimat slagi boleh..

Saya due awal december juga. Tapi belum beli apa2 barang baby. I just simply made list sahaja. We follow pantang only buy baby things after 7 months.

Baby dec jgk ni. Dah start beli sikit2 dah. Tp beli y ada offer je. Klu xde offer, tgu dia offer hahaha. Sbb awl lagi kan so blh pilih barang offer2

1y ago

Btw sy beli y mcm mitten dia, botol susu - brg2 y xperlu tahu gender pon blh beli. sbb part baju2 tu family sy nak beli kan. Dorg mmg request sy jgn beli baju sbb dorg nak belikan. Cute2 baju baby biar la dorg happy kat dlm kedai tu. Tu y sy beli selain dari baju. Lagipon masa offer ni la kena grab 😁

Saya dh start beli sikit2 due 25/12. Bukan apa nanti beli berut dh besar dh tak larat nak jalan🤭time ade sale time tu membeli.

hai team december hadir .. saya dh strt beli sikit2 .. wlupun xthu gender baby apa ,beli bju yg unisex je ..ada sales mmg beli je lh

Edd hujung dec, maybe end aug lepas detail and gender scan nk start. Now masih research bajet2 and listing.🫶🏻

sy plan beli sikit2 je , sebab brg si abang ade lagi.. si abang 26/1, baby due 2/12 . rezeki dpt ank kembar tahun

team december hadir ..da sdiakan ckit2 da..nnt xde la lelam kabut...hihi..nnt perut da bsr,xlrt lak nk berjln...

Dah buat sikit2 sis. Wipes tissue + pampers newborn. Beli time ada sales on shopee. Really worth it!

Saya edd awal dec tapi satu benda pun tak prepare lagi. maybe next month baru start beli sikit2