bila start buat persediaan sambut baby

hi ibu2 , nak tnya pngalaman ibu2 biasanya usia kndungan brapa mnggu ibu2 dh mula beli brg2 keperluan untuk baby ya , heheeee first kid blom ada pngalaman 🤭🤭 #ingintahu #firstbaby #seriusnanya

2 Balas

Saya cadang beli masa kandungan 6 bln. Insya Allah. Sekarang suami dan sy lebih jaga kesihatan dan keperluan mengandung saya sbb kali pertama mengandung; tilam utk back care, support pillow masa driving/co-driving, panties, bra, thermos supaya blh bancuh susu dan kerap minum air suam, baju yg sesuai (bila badan besar nnt), makanan sbb awal mengandung bnyk beli luar sbb tak larat nak masak.

Sy start membeli masa kandungan dah masuk 5 bulan. Sy bukan jenis beli barang sekaligus. Sy buat list barang apa yg perlu ada dan bila perlu beli. Ikut bajet. Contoh bulan ni dah beli set tilam, bulan depan beli bath tub baby dan barang lain pulak. Beli sikit2 so kita akan tau barang apa yg tak ada lagi. Yg penting, dah buat list so kita boleh rancang bajet