Hilangkan kotoran najis

Ada tak Tips or sabun yang boleh hilangkan kotoran najis yang tak hilang? Bau da xda. Tapi warna kuning mcm xhilang2. Masa kena dah bilas, da rendam, da basuh. Still sama. Saya pakai sabun baby bzu

13 Balas

Pada pendapat saya sis pakai Vanish liquid.letak cecair vanish penuh dekat penutup vanish kamudian tuang dekat baju baby yg kena najis tu.try gosok perlahan² sebab baju baby materialnya agak sensitif.Kalau masih ada kesan kotoran letak lagi vanish sedikit dan rendam semalaman.Saya dah cuba hari² dan berjaya buat sebab tu saya share dekat sis sebab sharing is caring🥰

ohhh nak hilangkan kuning tu kan... saya buat camni... 👍elok je hilang 1. ambil sabun baby taruk pada kotoran tu. 2. scrub kotoran tu pakai berus or tangan (sye pakai tangan je sental) 3. Buat sampai warna hilang 4. Baru rendam nak ilang bau kalau ade. 5. basuh dalam washer machine saya pakai Nappy Clean sabun baby. ❤️. Selamat mencuba puan 👍

Hi, Puan. I can feel youu 😅Ini tips saya lah, saya rendam pakaian yang terkena najis tu menggunakan sabun serbuk 'attack'. Saya biarkan selama 3 hari. Baru saya sental, Alhamdulillah hilang. Kemudian saya basuh pakaian tersebut macam biasa (washing machine) menggunakan sabun basuh baju khas untuk baby. Kalau Puan berminat, boleh cuba.

1y ago

Oh nice jugak. Nak cuba dengan vanish pulak lepas ni. Thank you 🌹

sy pernah rendam dgn sabun baby anakku mmg xhilang. tp klau rendam dgn sabun biasa baru hilang. lepas tu baru sy basuh dgn sabun baby mcm biasa. rendam pon jgn la lama sngt smpai 3 hari. nnt baju boleh bau busuk. paling lama sehari

mcm sy bsuh dulu guna sabun basuh baju sy dgn suami. tp bsuh bju dia jela xcmpur. mmg hilang. lpas dah hilang, sy repeat basuh lagi skali guna sabun bby pulak untuk bilas balik. guna mesin je. xlarat nk bsuh tgn..

1y ago

bolehh.. mcm sy bilas balik. basuh 2 kali.. sbb yg kuning tu kalau guna sabun baby biasa mmg ada kesan xhilang.. nk kne 2 kali basuh baru hilang. biasa kalau melibatkan kotoran najis kuning2 ni mmg sy guna sabun dewasa je nk kasi hilang bru bilas dgn sabun dia..2x basuh..rasa kalau sental tgn hilang kot. tp sy awal2 jela sental tgn. skrg dah xlarat nk mnyental. mesin jela yg mmbantu😆

Kalau sy baju anak terkena najis je siapkn ank dulu then, cepat2 sy cuci. Sy guna sabun serbuk tu gonyoh kat kuning najis tu then baru sental dengan tgn mcm biasa. Hilang je

1y ago

sama macam saya

Lepas je settlekan anak saya terus gosokkan vanish dkt tempat yg terkena kuning tu. Then cuci terus guna sabun baby macam biasa. Hilang

pakai sabun buku mandi jee ..dettol ke may ke apa2 je...sental pastu biarkan semalaman..esok basuh... alhamdulillah berkesan .

1y ago

Saya da try sabun mandi masa bilas tu. Pastu rendam. Esok bilas lagi basuh pakai sabun baby. Tak hilang Jgk. Tilam pkai sabun serbuk hilang pulak. Nk pakai serbuk takut nnty baju rosak

trus rendam dgn shampoo apa apa jenis shampoo pun rendam dlam 5-10min trus gonyoh , slalu buat gitu