Tinggi gula semasa hamil

Ada Tak tips buat ibu hamil cam mn nak turun kan gula dalam darah

2 Balas

Jaga makan sis.. elakan makn manis2.. sy pun masa megndung, syak dpt kencing manis..tpi still diet, xperlu cucuk n makn ubat .. Byk2 minum air masak..lagi satu, klau sis ada minum susu ibu megandung.. check smaa ada susu tu sesuai tak dgn sis..

Kalau ada gdm mesti nanti kita akan ada appointment dengan pakar pemakanan. So nanti dia akan explain cara pemakanan yang betul untuk gdm. Antara mampu atau tak mampu buat je. 😅