Pengalaman Minum Air Gula

Haii momies.. Jom kongsi pengalaman kalian minum air gula. Apa tips kalian agar tak muntah dan sebaliknya. Dan berapa bacaan gula normal untuk ibu hamil? #kongsiCerita

Pengalaman Minum Air Gula
2 Balas

Mindset. Letak kt minda siap2 yg air tu mcm air biasa..cuma extra manis. Normal range before minum: 3.5 - 6.0 Normal range lps 2 jam: bwh 7.8

2y ago

25 tahun keatas, family history tak ada kencing manis, bmi normal - 1 kali. Jika bmi >30 / family history ada kencing manis / berat ibu naik mendadak - 2 kali.

tip utk minum , just teguk je jgn berenti2 smpi hbs.. kalo teguk sikit2 nnt rasa lekit gula tue buat kta rasa pening dan loya..