baby melintang 35 weeks

Ada tak sp2 mumy ms besalin baby still melintang.even dh refer hospital untuk betulkan kedudukan baby.ttp baby melintang.sb sy kena mcm tu.nak urut doc xbagi takot ada mslh tali pusat tegang bila urut.dh wat sujud dgn cara lain Tp baby still melintang

2 Balas

Mcm sy ritu sblm czer doc buat ecv dlu br operate..selain ada pp type 3 bby sy pn melintang.. cer sis tnye doc blh ke doc buat ecv... Kalau hsptl buat xpe...sbb dorg blh chck gune.ultrasound kedudukan bby..kalau kita suh tukang urut ..urutkn..dorg xdpt nk tgk sm ada tali pusat terbelit atau sebaliknya... Pape sis try bncng dgn doc yg rawat sis😉✌mg d pmudahkn segalanya..aamiin

5y ago

Ye btl tu.. jg dri bebaik ea.. mg slmt smua nya dan d pmudahkn segala urusannya nti..aamiin 😉✌

It's ok momma to be.. Rezeki setiap org berbeza.. Kalau bby msh tetap melintang, czer adalah pilihan terbaik. Sis jgn bimbang, kena czer ok je.. Rak rasa sbb dibius, sblm bius hbs, doc akan bekalkn kita dgn ubat ubatan.. X terasa pun sakitnya.. Ada nyeri sikit2 je.. Nk g toilet pun mudah sbb bwh tak koyak.. 😅😅 Sy emergency czer sbb fetal distress.