Ruam gatal secara tiba tiba satu badan hamil 35 minggu

Ada tak sesiapa yg pernah kena ruam mcm ni.. ni alahan ke? And normal ke?

Ruam gatal secara tiba tiba satu badan hamil 35 minggu
7 Balas

normal sis. bdan kita bertindak balas dgn bahan kimia yg kita guna hari2. mostly dlm sabun. cuba tukar sabun basuh baju guna top, sabun badan, guna yg baby punya. sbb baby punya tkde sls (bahan kimia yg trigger gatal2) shampoo boleh tukar ke Mama's choice. boleh beli dri shopee Mama's choice malaysia. sy dri awl preggy jdi mcm ni. mmg kena tukar semua jenis sabun. even sabun basuh pinggan guna yg sunlight nature.

sama ...tngh rasa skrg smpai malam x tido duk garuk" smpai kulit bekupas pn x puas lgi ...walaupun mandi smpai 2 jam bgi bersih habis supaya x gatal la ...tapi ttp gatal jgk ...smpai kulit kepala semua gatal

2y ago

Brul… merenyam sgt rasa ye.. alahan ke apa.. nak kata salah makan x de pulak

Samala, tengah menghadapi skrg. Taktahu puncaa. Pegi Kk, Kk bagi ubat sapu dan ubat makan, bedak sejuk. Duk tahan diri dari menggaru je ni😢 36weeks 2day harini

2y ago

Eahh sama mcm tu lah kat satu perut … tahan je dpt usap usap pun x puas sbb gatal

sama jugak sapu ubat mcm2 takjalan. ade yg kate g klinik pun doktor tak bg ubat sbb normal katenya hormon😌

sy pun gatal2 skrg, ni nak cuci cadar sbb rasa mcm cadar kotor, tp bila tgk ramai gatal, rasanya hormon kot

sama sis. sy pun samaa. sampai luka2 badan. tak tahu laa nape 🥲

sama sy. sya kne dkt bahagian perut lak. perut makin besar.