HELP! Satu perut naik ruam merah gatal sangat !!

Dah sapu lotion and minyak pun still x de perubahan.. ttbe naik 3 hari lpas.. hamil 35 minggu.. normal ke kena ruam gatal mcm ni?.. atau alahan?#firstbaby

8 Balas

Sy kena area ketiak & bawah breast nd tgh breast,gatal ft pedih..dah letak lotion,bedak x jalan juga,last2 sy letak econazine cream beli dkt farmasi,baru elok,klu x asyik bergaru dan hadap pedih tu lah,tambahan lagi area sy kena ni area yg cepat berpeluh,tp alhamdulillah dah hilang..

lotion dan cream yg tkde hypoallergenic mmg tkde function sis guna. normal hujung2 naik gatal2 gitu. tpi cari lotion yg meredakan gatal. boleh jugak guna aloe vera gel, Mama's choice strechmark lotion. best sgt2. sy pun guna tu jugak.

Saya satu badan naik sis, 36 minggu haritu. Harini 37minggu belum surut lagi. Makin teruk je 🥺. Saya rasa normal kot. Sebab ramai alami. Saya pun risauu masa naik kat perut awal ii. Perut paling teruk antara semua

perut nak membesar tu..mmg hujung2 ni lg cepat kulit pecah n jd strecthmark..xde cara lain, mmg kena cari krim yg sesuai..

tngh rasa skrg .... garuk smpai bekupas kulit still tak jalan .rasa nak mengamuk pn ada .sbb mndi bersih" ttp gatall

Yes hujung2 nk bersalin tu mmg naik segala ruam kt perut. Sy ltk lotion n oil pon cm xjln. 😆

normal.. sbb hormon... sya sblm ni penuh satu bdn ...

2y ago

Yaallah sama sis😭 satu badan kegatalan. Sehari tu tak terkira ulang alik mandi. Sapu cream pun gatal jugaaaa

sya dgn sya sis. dkt perut naik ruam merah.