Baby Jaundice

ada tak sesiapa yang tahu cara hilangkan kuning pada baby ? Kalau tak boleh share kan tips tak ?

3 Balas

anak sy baru discharge jaundice hari ke 7. tips dia awk kena kerap bagi susu. mcm sy, susu badan belum banyak lagi so sy topap susu formula sikit. tp bagi pakai syringe / cup untuk elakkan anak nipple confuse kalau awk berniat nak fully breastfeed nanti

3mo ago

bagi susu setiap 1 atau 2 jam. kalau baby tidur kejutkan dia. paksa minum 😂

ank sy kuning 2 minggu. sy bg dia mandi dgn herba cina mmg khas utk kuning. alhamdulillah dah ok. n lg 1 kerapkan susu. mcm sy , sy bg bf dgn susu formula setiap sejam, kdg 2 jam

Kerapkan penyusuan dan Pastikan baby kerap berak dan kencing. Main dgn baby jadi ada gerakan usus dia, mudah dia membuang.