Elak gangguan halus ketika hamil

Ada tak sesiapa sini kerap mimpi benda halus benda2 yang tak baik? Ada tips utk elak benda halus ketika hamil tak? Sebelum ni saya kerap mimpi benda tak baik kacau saya, lepastu saya di sah kan keguguran.

9 Balas

Sy pn msa dulu2 ank yg ke3 ngn ke4 pn sllu kena.. siap mimpi bsalin pastu rasa mcm ada benda tarik bby.. nasib baik la sy sempat sedar drp tdo.. tp skrg ni sy preggy la Alhamdulilah la slps pergi berubat ada satu tmpt ni kira xder kacau lg dh.. sy rasa la selain kt amal kn dgr bacaan Al-quran tu sis kena pg jumpa gak dgr ustaz ke mntk dia tgk sis mcm mana.. sbb mcm kes sy ni lg teruk drp sis kena tu.. Msa mimpi tu dia siap oprate perut sy keluarkn bby dlm tebuni lg sy tgk pastu nasin baik la ada seorg makcik ni suh sy msk kn blk bby sy dlm perut kalau tk bby akak mati dia kt.. last skali dia mskkn blk bby dlm perut sy sampai la sy tersedar drp tdo.. tp ustaz kt ada bunian nk ambik ank sy.. mujur la xder apa2. Skrg ni ank dh 5thn dh😊.. tp ni sy preggy lg.. tp still gak kena hati2 sbb sy br je kena.. 😔.. tp bby ok je sbb cpt bertindak..

saya sllu mimpi yg bukan² jgk dlm 17-22minggu .. smpi ada stu bnda(balan²) tu dia nak msuk dr bawah kbtulan dlm mmpi tu saya pakai kain sarung.. cpt² saya bangun sbb antara spruh sedar ngn real.. trasa dkt bawah tu ada bnda laju bru nk kluar.. mlm tu lupa baca doa tidur 😌 start hri tu saya tak pernah tinggal baca doa tidur "bismikaallah humaa ahyaa waamuut" . letak quran sblh bantal.. btw disini mmg ada yg plihara bnda tu, allahualam kita cuma berwaspada ja smoga djauhkan dr ganguan jin n setan ni 😉

Erm. X tau la menjadi ke x. Sy belum pregnant la. Tp sbb selalu jd bnde yg sama dan mmg senang skit rasa bnde tu ade ke x, jd bila sy nk tdur jer, kalau rasa x ok, sy bukak surah alquran la kt tpon. Bru boleh tdur. Lena jer . Hehe

saya rasa normal je kot.. saya pun sama gitu. tapi nabi kan ada kata mimpi buruk takde maksud apa². so saya buat tak tahu je. mainan tidur je tu. baby alhamdulillah sihat sampai sekarang.

sy pn selalu mimpi seram2. ....jelas mimpi tu. tk tahu la nk buat apa selalu kuat kn hati tgo video yg membantu sedapkn hati. so far kandugan sihat lagi. moga2 dijahukn benda tk elok

banyakkan dengar bacaan Al-Quran..buka sentiasa ayat suci Al-Quran di rumah,bc Al-Quran dan berzikir jangan bersendirian...

Sis jumpa ustaz ya.. Minta di ruqyah..moga dimudhkn urusan..

mommy bleh try beli zikir plug tu....

amalkan putar ayat2 Al-Quran.