bleeding in pregnancy

Ada tak sape2,pregnant dan bleeding share pengalaman please,saya mengandung anak ke7 dan memakai iucd,dah 4 hari bleeding mcm period,siap macam senggugut lagi, bawah perot pun sakit.dah jumpa doc hari ke2 bleeding,dh scan doc ckp baby ok.. Jgn risau.. Bleeding tu mungkin sbb badan tak boleh terima bendasing dlm badan mean iucd tu la,sbb tu bleeding,masalah nya risau jgk la...sampai bila bleeding ni... Sakit ya amat...

6 Balas

Kalau macam kes sy sis, sy pnh juga bleeding Masa usia kandungan 28minggu...Masa trimester ptama hny sporting je.Yg bleeding minggu ke 28 tu mmg darah fresh...sampai saya risau, sy terus prg hospital minta check..tapi nk check kena warded, sy warded 24jam.Doktor check nasib baik keadaan baby ok Masa tu, sbb yg myebabkn pendarahan tu adalah disebabkn keradangan yg bpunca dari hormon Masa mengandung Dan pemukaan servik tlampau kering boleh myebabkan keradangan yg mbuat area tu blaku bleeding & sporting.Tapi doktor kata tk perlu risau sbb pdarahan bkn bpunca dari uri atau air ketuban..baru rasa lega dgr.Sebab tu paling penting ...klu ada sebarang pendarahan Masa mgandung mmg kena prg hospital ,sekurangnya kita Tau punca nya.Sbb lain org lain punca.

Hi. Maaf tanya. Awak masih bleeding lagi ke? Saya sekarang sedang alami. Hamil 7minggu. Bleeding harini warna coklat campur merah. Bukan sekali banyak. Secalit secalit cuma lama. Dari pagi sampai sekarang 9malam habis 10 pantyliner asyik tukar je.

Sis... time bleeding tu darah colour ape... sye tengah preggy 6 week dan sekarang tengah bleeding.. tapi darah brown colour dan x hamis... esuk baru plan gi doctor... sebab tu nak tnye pengalaman sis semasa bleeding

4y ago

Klu sikit2 xpe tp klu dah lebih 2-3 hr better pegi sbb sya pun dah jumpa doc.. bed rest

mcm sy jugak..haritu bleeding.. pegi cek baby alhamdulillah okay.. tp sy makan duphaston.. utk kuatkan rahim.. sy risau sbb penah keguguran..

4y ago

awak kena bykkan rehat.. jgn buat keje berat jgn stress.. kdg2 tu pnca kita bleeding.. ambik brpa biji shri?

Dah jumpa doktor belum mommy? Bahaya tu bleeding

Dah jumpa...masa 2nd day