Bleeding lepas pakai IUCD

Hi mommies yang dah ada pengalaman pakai iucd.. saya baru pakai iucd jumaat lepas sampai ke hari ni hari isnin bleeding.. adakah ianya haid pertama selepas bersalin? Fyi, anak baru nak masuk 3 bulan 20hb ni.. doc cakap bleeding hanya dua tiga hari.. bleeding macam haid dan cramp perut.. tak sure kena rujuk doc ke tak.. sebab masa pakai tak bleeding lagi.. #SeriusTanya #bantujawab #ingintahu #bantusharing

5 Balas

kakak saya bleeding teruk..last kali buka balik sebab dokter cakap tak sesuai..tengok macam mana bleeding nya n better tanya dokter.

Saya bleeding lama jugak dalam 14 hari lepas pakai iucd. So bagi saya benda tu normal. Kalau was was rujuk doktor

ms kai iucd bkn ke mmg wktu period,sy kai ms period ke -2

1mo ago

bole kalo nak pasang waktu tak period, biasa dgalakkn pasang masa period sb masatu rahim kita sdg kembang

Dah sampai waktu haid ke?

2mo ago

kdg² selepas pasang iucd tu mmg ada gangguan hormon. kalau sis rasa x sedap hati boleh rujuk doc semula

maybe xsesuai