40weeks dah tpi tak beranak lagi

Ada tak sape2 yg tak beranak lagi dlm kandungan usia 40minggu? I stress 😞 tak sbr sbnrnya nak jumpa anak. 🥺

7 Balas

sy ank sulung dulu penah smpi due baby xnak kluar..doc tmbh lg hari sma jgk baby x klua..last skli kna czer sbab bby sy besar dan sy bdn msa tu kcik.xnak ambil risiko kt baby sy plih utk czer..sis doa banyak2 ye mohon pd Allah supaya baby klua cpt..sis ckp2 dgn bby pjuk baby in sya Allah moga dipermudakan smuanya

saya masa anak pertama ramai yg cakap bnyakkan bersama suami , so malam tu kitorang try, lepastu tgh malam turun tanda darah .. pergi hospital bukaan 1cm , esoknya 8.40 mlam selamat melahirkan ,. masa ni dah 39 minggu lebih ..

buat excise dan squat.makan banyak makan sihat2 dan banyakkan berjalan dan solat.tiap2 solat mintak allah permudahkan urusan bersalin yer insyaalah baby keluar cukup time nanti

sy 37w5d.. ingat harini dh nak kena tahan tp doc bg tunggu sampai 7/6. admit masa 39w4d. harap sangat la ada rasa sakit nak bersalin

jangan stress sis sy jugak begitu dah 40w still x branak masa ank 1st. banyak kan bergerak sis untuk percepatkan pembukaan cervix

saya kak anak pertama 40 minggu 8hari bru beranak🤭

smga dpermudahkan..rjin2 buat snman n bjln2..