Lasak

ada tak mummy2 kat sini yg lasak masa mengndung? Baby sihat tak masa dilahirkan?

20 Balas

Sy nak kata lasak tu tak jugak kot. Masuk second trimester and now nk masuk 28w. Jadi rajin naik turun tangga kt office. Sebelum ni naik tingkat 1 pun guna lif 😅 Lagi satu time pregnant ni suka sgt p mandi air terjun 😂 ada org tgok sy mcm sarat sbb perut besar. Pulak tu xbpe cukup inci. Tp sy sendiri rasa ok. Gagah lg.. rasa ceria, bersemangat..hihi. harapnya semua ok. Bby sihat sampai bersalin. Aktif ceria je bila dah keluar nanti.

Anak pertama sampai ke 6 semua ok..buat kerja berat..berlasak time raya ..alhamdulillah semua ok..tp preggy di usia 41thn keguguran..rupenya bdn muda2 x sehebat dh tua ni hahahaha..skrg preggy lg..tp byk berehat..dh serik..cr penutup di usia 43thn..

sy tak tau yg sy pregnant..sy gi hiking smua la..siap join sukaneka kt tmpt keje..dh 5 bulan baru tau sy pregnant..kene marah dgn nurse sbb bukak buku lambat..hehe..tp alhamdulillah baby sihat..selamat dah lahir 18/10/19 berat 2.5kg..

Saya...masa ngandung anak sulong ya ampun lasak sgt...sampai dah dekat2 nak beranak blh bawak krte g bandar semata2 nak berjalan...balik trus krem kaki😂..tp alhamdulillah baby sihat je

sy x thu pn pregnen msa tu.siap g kawad,rutin askar, hiking. huhuhu..thu² da 3 bulan preggy 😂 sy mmg jenis period x regular..alhamdulillah baby sihat,now da bersalin,baby 6mnth 😃

Sy lasak... Berkerja... Panjat2 lg.... Pas tu byk jalan kaki... G kje naik public transport... Alhamdulillah lahir baby aktif sgt... Smpai x larat nk layan... Hahaha 😅😅

4y ago

yeke? masa bersalin sng x sis? ramai org ckp kalau lasak nanti bersalin sng?😅

Saya lasak . Saya siap berlari dengan anak sulung saya . Main kejar kejar masa perut dah 35 weeks .. Alhamdulillah selamat dilahirkan dan baby sihat ☺

Sya start peregnt kerja tk berhnti angkt2 barng belanja kerj rmh semua buat sendri..insya allah baby pun kuat mcm mommy dia..🤲

Sya mmg lasak,,kerja kerani.bnyak kena masuk site,,kawan2 kerja semua lelaki.. tapi alhamdulillah baby sihat masa lahir

Sihat Alhamdullilah.. yg penting makan, kesihatan kene jaga.. lasak tu berpada2