minum milo dalam pantang

ada tak mummy sana yg minum milo sewaktu dalam pantang..kadang sehari mnum 3 cawan..tapi buat x pekat..lepastu susah berak n x berak selama 3 hari..makan ubat cair taik pon x jalan..persoalannya..bahaya x kalau x berak selama seminggu?

5 Balas

Bergantung pd badan individu jugak sis. Sy minum milo hari2 masa pantang sbb tu je susu badan saya boleh banyak. Sembelit tu memang ada. Sy mmg minum duphalac tiap malam masa berpantang dan makan buah oren sunkist, kadang tu sampai 2 biji sejari. Esoknya terus membuang dgn jaya nya. Satu lagi, banyakkan makan sayur. Kalau dah seminggu tu mmg bahaya tu sis. Sehari kita makan 3-4 kali. Lain lagi yg jenis suka mengunyah kejap2. Berapa banyak dah dalam saluran tu terkumpul. Takut jadi buasir nanti.