Sakit d bhgian kelengkang paha

Ada tak mummy d sini yg nak dekat due dha ada rasa sakit d kelengkang bila nk bngun dari tilam pastu brjlan pun sakit.. Nk pakai seluar pun dah sush paksa dduk dulu bru pakai sbb dah sakit d bhgian sana..bila dah bwa jln sna sini take a lgi sakit tu bila jalan tapi msa nk angkat kaki tu ada sakit tu dtng.. Ada tak yg almi mcm ni? Knpa tu ea?

3 Balas

i rasa tu sakit pelvic sis. doc i cakap sbb baby dah dkt bwh. pakai/buka seluar mmg kena duduk. duduk tak boleh lama, kena berlapik cushion, diri pun tak boleh lama. tidur mengiring kepit bantal. boleh google exercise untuk sakit pelvic tu.

2y ago

normal sis. sy skrg 36w. baby dh ketat masuk laluan. even nk buang angin pun sy terpksa bukak seluar duduk mcm nk berak kalau tak mmg angin x keluar. pelik² je ragam org mengandung skrg.

Saya pun sama. Skrg dah 38w. Apa yg saya perasan lepas saya try buat squat dan jalan itik, sakit tu kurang sikit. Sis boleh try buat

2y ago

Yeker sis? Okyoky tq

normal sy dari 26w dah rasa,skrng 37w lagi sakit😅.klau nak dduk jgn dduk bawah seksa nak bgun..sy pun tngh alami..