Mudah marah bila dengar baby/budak menangis

ada tak mommy2 dekat sini yg jenis xboleh dengar baby/budak menangis,automatik akan rasa geram nk marah?

10 Balas

mmg gerM sgt2 tpi trpkse redho jela . lame2 jdi biase dh . klau mse awl2 jdi mak mmg kne bnyk blaja saba lg . wlau pon mak menyinga tpi ttp syg ank2 . bila da geram sgt bia kn shje dy nangis smpai puas lps tu dy benti sndri n tenang sndri . just bby jela xbole bia nangis lame bole kejang2 . nk xnk kne fikir cara pujuk .

boleh dgr bdk menangis tp jnis yg nanges ngada2 xpon jerit2 tuh mmg xboleh lah. rasa geram je,jerit pulak yg jnis nyaring tuh.slalu sy akan pling muka & bt xtau...kdg2 tgok mber2 stress nk hdp tu. alahai, hrp anak sy xmcm tuh...

selalunya saya abaikan dan buat2 tak tahu je 😅..tarik nafas dalam2 dan rilek..bila perasaan marah tu takda baru datang dkat anak dan pujuk..hehe..

Sbr sis..nti kne drh tggi😅✌kang xpsl kne strok nti..nk2 la ni musim pns...leh kne strok haba...

Sabar sis.... jgn ikut kan marah and perasaan tu.... nanti boleh kena darah tggi 😅

Yes, sy rasa geram² je dlm hati ni. Nengok aje budak tu kecik beso kecik beso

Me too! Aku jadi geram tapi anak org 😂

Saya geram sngt tp pas tu Myesal

5y ago

Tu la jadi mama ni susah btul 😅

Hahahah..nasib la sis

Yes..sy x suka dgr budak mnjerit2..rimas sikit