Berat badan turun

Ada tak mommy yg prgnt turun berat bdan 😥 boleh share pendapat tak sebab risau juga ?

8 Balas

saya naik sokmo berat badan. sebulan almost 2kg. terus kena gdm. 😅 makan pun tak banyak mana, naik jugak.

3y ago

sma lah kita sis...

sy awl trimester trun berat ..second trimester naik mendadak . selang shri kne cek tekanan drh kt klinik 😣

3y ago

sekarang 23 week sya punya berat mendadak naik juga😥

sy dr awal pregnen smpai dh msuk 32w,brt akn trun 1kg tiap2 bln...

biasa awal trimester. dh masuk sec n third nnt , naik biasanyaaa

turun..awal2 mgndung..skrg dh naik sikit2..kena jaga pemakanan

3y ago

sy pun sebab dh sgkut kncing manis dh awal2 lg,perut baru 7 mggu sis masa sgkut tu,sbb mkn byk bnda manis,bukan apa,memg rasa nk mkn manis time tu,tk sgka plak sgkut,smpai lah skrg prut dh 7 bulan,on insulin dgn ubat skali..😌,dh skrg takut nk mkn manis2 sikit pun,byk mnum air putih ja skrg..hrap2 tkda apa sis ya..kurang kan manis,byk mnum air putih

sama sis, tak lalu nak makan awal trimester ni.

1st trim naik. 2nd trim turun. 3rd trim static.

sama...alahan kot 😊