alahan kulit

Ada tak mommy kat sini yang pernah kena alahan kulit masa mengandung??sejak kandungan masuk 4 bulan ni bahagian celah2 bertukar warna macam gelap...kat bahagian leher pun macam tu ....krim apa yang elok ye??☹️☹️

17 Balas

Sy xgelap tpi kulit jdi kering n pedih..tpi area kaki ja..bahagian bwah lutut ja..tpi dah ok2 skit lepas sapu losyen..losyen pun nak yg xda pewangi pla..bab try guna nivea..xtahan wangi dia..

Sy wktu preggy ank 1st, ketiak dan celah paha jadi gelap. Lepas bersalin ambil masa sikit utk cerah semula. Dan skrg tgh preggy anak ke2 20weeks, belum kena masalah kulit gelap.

saya jadi alergik habis satu badan , smpai nak amik darah kt nurse pon rasa malu tangan penuh biji2 merah dan parut

🤷‍♀️🤷‍♀️sama la..leher,ketiak,celah2 semua jadi gelap..sampai segan ngan suami😑🤭sabar jelaa

Masa usia 4bln mcmtu saya jd alergk. Mulut pecah pastu kulit muka dgn leher. Saya pakai ubat sapu yg klinik bg je

Hormon tu sis .. pakai la krim ape pon tetap macam tu . Ubat die tunggu lepas beranak .. hilang semuanyaaaa 🥰

5y ago

Betul2.. 😂😂😅 tp sye masih ada n cm makin bnyk.. xthu nk sental pkai ape bru hilang.. kt leher lah sbb segan ngn suami.. 🤭🤭

Sama lh sis.. xdpt nk hilangkn time preggy. Lps preggy nnti, ok lh tu.. jgn risau sgt sis..

Tu sbb hormon sis, bkn alahan.. perkara biasa tu, nnt lepas bersalin akan hilang..

Haah sis...same ler sy dlu pn mcm tu...tp after b’salin slow2 mkin hilang...

Ada sis. Gi klinik doctor bg ubat sapu sbb dh mmg x tahan gatal n pedih.