Anak tak buang air besar

Hi ada tak mommy dekat luar sana yg df anak yg dah start makan. Paling lama baby tak berak berapa lama ya? Anak saya dah masuk 4 hari tak berak 🥲. Risau pula.

1 Balas

Hiii. Baby saya, sblm mkn mmg gap 5-6hari baru berak. masa mula2 start makan pun sama. Saya risau, so bawa dia pergi check. Dia active, tak meragam, kerap kentut, perut pun lembut je. Doc cakap takde apa apa, mungkin mmg pattern gap dia camtu & suruh saya pantau je. Bila dia berak, tahi okay jee. Sekarang, Alhamdulillah, makin membesar, banyak makan tak lama sgt dah gap dia. 1-2hari je. Puan boleh je bawa pergi check untuk kepastian.

1y ago

Okay malam ni kalau dia tak berak esok saya nak bawa dia p klinik. Hari tu 3 hari baru dia berak. Terima kasih tau awak.