Morning sickness teruk

Ada tak mommy berkerja yg morning sickness teruk? Mommy buat mcm mne ye? Pergi kerja jugak atau cuti je 🥲

7 Balas

Sy mmg bagitahu bos dan minta nak buat kerja di surau. Kerja sy mengadap komputer je so sy transfer semua kerja ke laptop dan buat kerja dekat surau siap ada semua kelengkapan makanan, perisai untuk tahan muntah dan macam2. Waktu tu dah la bulan puasa. Orang masuk surau bau makanan dan nampak orang terbaring berbungkus selimut siap ada bantal letak kat perut 😂

1y ago

Oh iyeke.. kesian ibu2 pregnant 😢 kalau awk minta budi bicara bos untuk wfh boleh tak..

Saya wfh. Takboleh makan takboleh minum. Muntah manjang. Mintak nak cuti sebulan tapi bos takbagi sebab takde orang cover keje. Time larat saya buat keje. Time taklarat saya rehat je. Banyak rehat dari buat keje 🤣

Mintak wfh 🥹 tu pun kerja sambil baring pakai meja kecik letak atas katil. Tapi ada hari yg ada meeting or tak larat sgt mintak Mc. tapi tula Mc ada 15hari je. Pakai la semua waktu pregnant ni.

Saya mintak cuti sbb saya keje sbagai pembantu tadika. Mmg seksa. Baru seminggu cuti sbb baru start makan muntah makan muntah

Erm husband belikan baldi kecik utk senang sy nk bawa, selain dri tu... Xde dah.. Kalau time free sy rest kejap kt surau

saya minta unpaid leave and resign terus 🥲 memang tak larat. الحمد لله husband ok boleh je support

sy kerja juga... rasa nak muntah2 tu.. lari je ke toilet... balik kerja trus lepak abis..