Morning Sickness

Betul ke org cakap kalau teruk morning sickness dia teruk lagi baby sihat ?? Kalau yg tak ade morning sickness kiranya baby dia tak sihat ke??#bantusharing #firstbaby #1stimemom #pregnancy

2 Balas

Morning sickness ni ikut individu , tak semua orang dapat dear . Tapi please jangan mintak sbb saya 3month direct muntah2 , tkboleh buat kerja berat langsung . Lain baby lain kerenah dia . Takda kena mengena pun baby sihat tak sihat dgan morning sickness . Kalau nak tau keadaan baby pegi checkup , tu je

It depends. Sbb sy muntah teruk dr first sampai lah 3rd trimester. Sampai lah bersalin. Alhamdulillah dlm dua jam baby dah keluar sihat wal-afiat. Jgn fikir sgt apa org ckp. Kita ibu preggy ni bnyk sgt mikir yg bukan2,kan? Mulalah jd paranoid. Jaga diri baik2 je. Semoga sihat selalu baby & ibu.