Luka jahitan bersalin normal

Ada tak mommies2 yg berpengalaman luka jahitan berslin normal terbuka? and mcmana mommies2 smua nak cantumkan semula luka jahitan tu,jahit semula atau ada alternatif lain?

14 Balas

Saya dulu pun terbuka jgk tp x besarla..pg hospital doc ckp nk jahit semula sakit..so doc suggest jaga kebersihan tempat luka tu.. Stp kali lepas mandi doc ckp duduk berendam dlm besen air suam campur garam utk bunuh kuman.. Lepas mandi dah siap2 lap kering2 luka tu saya letak ubat kuning utk luka cepat kering.. Lepas tu sya letak serbuk manjakani utk cepat tumbuh daging bru n bersambung...

5y ago

Pedih x letak manjakani dgn ubat kuning? Brand apa sis pakai manjakani ?