Jahitan terbetas

Doktor bagitahu jahitan terbetas n tak perlu jahit..selain letak manjakani,ubat apa yang cepat cantumkan luka??

2 Balas

- duoderm hydrogel - hydrocyn - fucidin - solcoseryl cari je dekat farmasi bagitau nak ubat utk Luka episiotomy

8mo ago

terima kasih😊

luka jahitan ceaser atau bawah?

8mo ago

sy pernah tanya doctor. doctor cakap xperlu pakai pape pon. cukup awak cuci dgn air bersih/air saline. celup cotton ball then dap2 dkt luka jahitan. lepas mandi pastikan awak lap kering2. jgn bg lembab kawasan private part. kalau rasa masih lembab then awak tala dekat kipas. kalau buang air pon sama. pastikan lap kering2 kerap tukar pad. xperlu tunggu pad penuh. makan buah yg mengandungi vitamin c. tak semestinya oren je. makan makanan yg mengandungi protein spt ikan/ayam/telur utk mempercepatkan pertumbuhan sel2 kulit baru