Luka jahitan bersalin normal

Ada tak mommies2 yg berpengalaman luka jahitan berslin normal terbuka? and mcmana mommies2 smua nak cantumkan semula luka jahitan tu,jahit semula atau ada alternatif lain?

13 Balas

Macam saya, jahitan saya pun terbuka. Tapi doktor kk nasihat saya untuk basuh dengan air garam. Setiap hari, saya bancuh sikit garam dengan air suam dan basuh area tu. Alhamdulillah, dalam masa 2 minggu bercantum semula. Amalkan juga makan buah oren. Dapat bantu mempercepatkan process penyembuhan luka dari dalam Saya hanya guna air garam. Tak guna apa2 basuhan jamu.

5mo ago

sis basuh dgn air bancuhan garam ke ?