Normal ke awal preg tak ada simptom apa2?

Ada tak mommies2 kat sini yang tak ada simptom apa2 time preg . Kandungan saya sekarang masuk 10week tapi tak ada apa2 tanda2 hanya rasa loya/mual bila terlebih makan & rasa malas yang amat rasa nak tidur & berbaring jer 😅 .

15 Balas

Assalamualaikum alangkah happy nya bila saya jumpa post awak ni. Harini genap 11 week, masa 2 week je saya rasa pening2 sebab mabuk kereta even thought husb mmg jenis bawak slow je. Lepastu terus tak rasa loya or mual. Alhamdulillah sangat2. Dan betul sampai saya sangat2 risau dengan kandungan saya. So masa first tahu dah preg pun dah week 8 and pergi scan baby okay. Lepastu haritu baru balik kg and jem teruk so semalam pergi scan pun alhamdulillah baby okayyy sangat2 sihattttt.Btw skrg suami jee asyik tak sihat. Demam panas, sakit mata, batuk. Hahaha adakah suami saya dapat saya punya morning sickness? Btww semalam dia siap mengidam sup kambing and samggup pergi cari🤣

10mo ago

nampak nye suami awak lah yang kena alahan bby 😅

Harini sy 11wk,, tkde simptom apa² alhamdulillah.. Awal² dulu je pening kepala smpai tahap nk tdo pun tak boleh.. itu jelaaa, pastu kurang mkn skit.. now,, dah kmbli mcm biasa.. mcm tak preggy je 😁😁 Bbeza dgn kawan sy,, 11wk, morning sickness pgi² buta, tak boleh telan nasi.. sian dia hehee.. Semoga dprmudahkan urusan kita 🤲🏻

sy skrg 14w, tk de alahan yg teruk, kadang risau juga & tetanya² betul kh ni mengandung😅, sy hanya kuat tidur, kurang mkn & ada muntah sikit bila perut masuk angin sbb tk mkn tu, paling teruk pn sy selalu lapar & teringin mkn sesuatu bila waktu tengah malam, dah lh tempat sy ni pekan kecil, susah nak cari mkn ikut tekak ni

Sy ingat sy sorg je tertanya² normal ke dh 10 weeks, simptom tkde. Sy bersyukur tpi dlm masa yg sama risau. Sy cuma ada mabuk kereta & sembelit yg dh ok sbb mkn betik. Selain tu, sy dh jdi kurang mkn. Sy amik inisiatif mkn sikit tpi kerap, mkn buah & minum susu anmum materna utk balancekn zat dlm bdn.

sama jugak... ade rase loya tp x muntah... rase malas nak buat keje, rase penat betul... tak boleh lebih minum air kosong & mkn lebih, nanti perut tak selesa sgt, sampai rase nak muntah tp tak muntah²... nak tido pon, x selesa... huhuhu... seronok xde morning sickness dlm masa yg sama, risau jugak 😅...

Sama la saya Tak ada simptom apa-2 melainkan husband yg alahan. Rasa nk tidur tu Mmng ada Klu terlalu Penat. Contoh before pregnant boleh buat 5kerja. But Bila pregnant sya boleh buat max 2/3 kerja tu pun Penat gilaaaaa 🤣 baby Makin membesar dan Hormon berubah

10mo ago

kan terasa macam bawa badan sendiri jer 😆

saya dh 26w . tkde alahan teruk setakat ni 😂 mual ngn loya tu awl ii minggu je . terasa mcm tak berbadan dua pun 😂 mngidam pun skli dua hahaha . kebas , kejang , saki pinggang tu adala sbb asyik baring je . mls gerak .

10mo ago

Hee kita sama. Mengidam tak byk tapi jenis ngidam bahaya. Ngidam nk makanan pedas². Jdi yg tu sy tk layankn. Amik bau je, laki yg tlg mkn kan🤭

Sama dgn saya sis.. dah 11 week tapi syukur takde alahan apa2.. kalau muntah pun sebab mabuk kereta... masa otw balik kg.. jalan kg pusing2 .. muntah time tu je haa😅harap sampai habis mcmni la

seronoknya bc komen ibu2 semua..tlg doakan sy juga ya ibu2 semua..unexpected pregnancy sy kali ni..tgh kumpul2 smngt baca komen ibu2 semua..tahniah,semoga kita semua selamat smp march nnti..

Sama. Saya 11 weeks minggu ni, takde mual/loya. Cuma rasa malas aje 😂 tapi minggu ke 11 ni dah ok sikit. Kalau mula mula tu mmg rasa nk duduk aje. Berdiri pun takmau.