Tak suka baby kick

Ada tak mommies yg mcm rimas bila baby kick terlampau kuat? Rasa sakit penat & tak enjoy

4 Balas

Saya ada kawan pengalaman mcm sis. Dia rasa annoying bila anak gerak kuat dan kerap sangat gerak. Sampai dia tepuk2 perut suruh anak dia slow down.. sekali tu seharian anak dia kurang gerak. Dah pukul 9 masih kurang gerak. Pergi hosp anak dia lemah dan lemas. Jantung anak drop. Baru dia risau dan takut. Alhamdulillah lepas doktor cucuk ubat bg anak aktif baru anak dia menggelupur aktif mcm baru sedar dia lemas tadi. Semoga yg baik2 utk sis.

awk penat sgt kot... sy lgi suka baby kick... tp lately ni kuat sgt2 dia pnya kick tu... mcm dikorek korek nya perut ibu dia ni 😅Tmbh2 time dk dlm kereta n kereta bergoyang lg lh kuat dia mengeras... sy stkt kick tu ok lg... klo dh mengeras tu sy rsa pnt teramat n xleh buat kje... bring xkna, ddk xkna 😌

mesti awak penat sangat...sy pernah rasa cmni..tmbh2 sy brulang keja jauh..pernah hadap jammed 4 5 jam dlm kereta..tapi bila sy rest..sy rasa kesian pulak dekat baby..so awak jgn stress2 ya..tanda baby happy tu..

So cute lah soalan ni.. Hehe.. Tapi saya tak berada dlm situasi puan kan. Pujuk2 lah baby tu usap2 sambil berkata lembut: "Tenang, tenang anak... Ibu penat ni.."