SUSU ENFALAC BABY

ada tak mommies yg bg baby minum susu enfalac baby dri awl lahir? berat baby naik banyak tak? baby berkahak ke kalau minum susu ni? n last, najis bayi yg minum susu enfalac baby ni mmng bukan wrna kuning ke? mcm wrna dlm gmbr..

SUSU ENFALAC BABY
3 Balas

Sy bgi susu ni masa bby newborn, tp bunyi kahak kuat sgt + anak jarang berak. Nak kata sembelit x jgk sbb popoo dia normal juga, cuma dia berak sekali tu bnyk sgt, then nak tnggu sehari or 2hri bru berak balik.. Bru minum dlm 3minggu terus tukar susu kepada dutch baby, tp susu dutch baby ni banyak buih dan anak naik ruam teruk so tukar lagi dgn dupro, dupro sampai skg sy guna since 2bulan+ skg anak dah masuk 5bulan. Berak baby ok, kahak psl susu kurang sgt, berat badan pun naik cantik.. Anak masa lahir 1.6kg je, skg 5bulan dah 6.8 kg, sebulan tu naik dlm 1kg+..

11mo ago

anak saya pun from nw pakai dutchbaby sbb akk ipar pakai tu, berat anak² dia ok. mmng btl la tpi effect dkt anak saya, tk boleh salah bncuh air susu, smbelit, bnyk buih, sush nk larut. lps tu saya try kurng kn sukatan means saya cairkan susu, meragam dia ya allah saya smpai tk cukup rehat sbb anak meragam lapar disbbkn sukatan cair. last² saya tukar snowbrand, alhamdulillah tk meragam sbb tk sembelit and sukatan pun tk dicairkan. berat 1 bulan naik 1kilo lebih mcm tu

hai sis. anak sy minum enfalac dr lahir sampai sekarang. tahi dia pun warna tu, berak sekali sehari. sy risau juga tp org kata normal sbb iron tinggi dlm susu tu. berat badan anak naik 1kg tiap bulan. cuma tu la, skrg dia kurang menyusu. ada juga tfikir nak tukar.

11mo ago

anak saya pun berkahak juga masa minum dutchbaby, tpi try sedut kahak. berkurangan la tpi bila balik minum dutchbaby kahak dia mcm ade balik. last² saya tukar susu snowbrand milk. Alhamdulillah makin better kahak tu.

sy bg enfalac dari awl..mula ok lps 3 bln berat naik sikit saja. so dh beralih pd fm lain. so far takde kahak, cuma ada sekali tukar jenama sama cuma jenis lain, bby xngam. so tukar balik pd asal. poo mcmni normal je.