UPT positive tapi bleeding

Ada tak mommies kat sini yg mengalami macam ni? Is it ok? Saya dah monitor upt since seminggu lepas mmg double line, tapi saya was was sbb rasa macam period, cuma tak keluar banyak, kalau pakai pad tu tak kena pun pada pad, cuma tiap kali masa buang air dia keluar sikit2 🥲 saya dah start ambil duphaston untuk langkah jaga2. Saya rasa macam minggu lepas saya dah kena spotting dah, minggu ni boleh kena spotting lagi ke? Nak scan masih awal baru 4-5w 🥺

UPT positive tapi bleeding
4 Balas

Hi sis..spotting bergantung pada individu.ada yg ambik masa lama, ada yg ambik masa sehari dua ja..banyakkn rehat dn elakkan dr angkat berat..boleh start makan folic asid (duphaston utk precautions ja dn better Dr yg prescribe)..scan digalakkan selepas minggu ke5 utk cycle period yg normal..Jaga diri ok..Tahniah.

11mo ago

Thank you sis, in syaa Allah jaga diri juga