Spotting on & off + duphaston

Ada tak mommies kat sini pregnancy yg survive even spotting on off & makan duphaston at the same time? Saya baru consume 3 hari. Hopefully semuanya sihat & selamat. LMP 19/09, hari ni 6 weeks 2 days, tapi bila scan kantung mcm ada progress makin membesar. Sebab 1st scan haritu, 7.2mm. Harini scan balik dah 1cm & doc cakap kedudukan kantung pun cantik tapi size kantung mcm baru 4 weeks. Period saya regular setiap bulan tapi selalu delayed beberapa hari. Setiap kali delayed saya check upt, negative. Bulan ni delayed, Alhamdulillah positive. Saya ada history misscarriage 2 kali. Bedrest dah buat, ikhtiar pun dah, hanya mampu berserah kpd Allah semoga ada rezeki kali ni untuk saya🤲🏻🤍Doc suruh pantau spotting tu mcm mana, as long as takda cramp perut & keluar ketulan. InsyaAllah semua okay, positive thinking je. Doakan saya ya🥰

Spotting on & off + duphaston
5 Balas

Semoga dipermudahkan utk awak.. Kita sedang melalui pengalaman pregnant yg Sama.. masa scan kt klinik Dr nampak Ada ketulan darah dlm kantung but alhamdulillahhhhh sy xda spoting kt luar.. jantung baby dah nampak masa scan 6weeks, Dr bg dupashton jugak utk mkn 2mggu risau sbb Ada ketulan darah dlm kantung dgn janin.. today dah 7weeks.. doakan Kita bersama semoga selamat melahirkan n both sihat.. take care mommy to be..

6mo ago

Hi sis, ketulan darah dalam kantung tu mcm mana ye ? Dalam scan nampak mcm mana ye ?

sama sy pun first pregnt 6w dh spotting light² brown hri ke 3 MKN duphaston DTG drh fresh pergi hospital doc Chek spotting tu drh lama yg msa keguguran dlu dan bkn drh aktif Dr rahim dan smpi skng sy msh MKN duphaston lgi smpi jmpe doc 12w nti..Alhamdulillah spotting dh tk de ubt still kne MKN tpi klu kite bergerak aktif sgt mudah spotting blik..semoga sis dan bby sht

6mo ago

Aamiin Ya Allah, semoga baby kita kuat kali ni ya sis. Sentiasa positive thinking & banyakkan bedrest. Saya mmg totally bedrest 2-3 minggu sampai tunggu next scan. Alhamdulillah bila scan, dah nampak janin & heartbeat baby. Spotting pun dah stop

sama lah saya. tapi baru harini jadi, keluar fresh blood banyak. tp dr ckp baby ok heartbeat pon ok cuma area kantung ja ada bleeding. skrg kena makan duphaston 30hari and weekly kena pergi hosp untuk ambil suntikan proluton. sama2 lah kita tawakal dan beserah pada Allah, semoga baik 2 saja.☺️

6mo ago

Allahu yeke sis, area kantung ada bleeding sama macam saya. Tapi pelik jugak, kenapa area kantung tu bleeding ya. Alhamdulilla saya hari ke 4 spotting dah stop. Banyakkan bedrest & always positive thinking. InsyaAllah semoga baby kita baik baik saja🤲🏻

Hai sis, macam mana kandungan sis skrg?Semoga baik baik semua untuk sis dan kandungan

6mo ago

Alhamdulillah spotting saya hari ke 4 dah stop. Saya consume duphaston 3 kali sehari, doc swasta suruh continue sampai 16 weeks. Dan Alhamdulillah syukur sangat dah nampak janin & heartbeat baby🤲🏻

sama. harap2 semuanya selamat. fobia yg first xhabis lg😅