hamil 32mggu

ada tak kt sni hamil 32mggu sakit bahagian alat sulit..nak pakai seluar,nak angkat kaki,tdo pn ssh.. semua sakit.normal tak ye..

32 Balas

normal tu sis.... sbb kpale bby da dok kat bwh, da msok laluan.. sy da 8 bln, pon mrse bnde yg same... skit ya ampun nk dduk bgon

5y ago

tau xpe..kdg dtg sakitnya tu ya ampun..nak nangis rasa.kalu normal lega sikit..

Sama..sy dulu pon mcm tu..normal..pegi keje turun naik tangga lagi teruk rasa dia.rasa mcm taknak pegi mana2 nak duduk jer..kan.

5y ago

Xpastilaa sis..kena tanya doktor atau nurse.sy dulu tak tanya pon😁

Bgi sya normal sis sbb baby membesar dan tekan di bahagian bawah kan ... Tpi Klau rasa x selesa baik pergi refer doktor

5y ago

ok sis..lega skit 😅

Samala...sampai tahap xnak pakai spender.belakang tu xyah ckap rasa cam patah je setiap hari.malam xleh tidur

Sama la. Sy 33mggu. Suami tolong pakaikan seluar. Sakit dia ya Allah. Tukar posisi tidur pun mengucap kita.

5y ago

normal sis..bby semakin mmbesar.kepala bby dah tron kebawah tu..sy dlu mcm tu lah risau smpai pk bukan2 sb 32weeks start sakit kuat..35weeks g check up,rupanya doc ckp kpla bby dah tron bawah.

Sama saya pon start jadi camni masa 32minggu..skrg dah nak masuk 35weeks..lagi parah 😅

5y ago

normal sis..bby semakin mmbesar.kepala bby dah tron kebawah tu..sy dlu mcm tu lah risau smpai pk bukan2 sb 32weeks start sakit kuat..35weeks g check up,rupanya doc ckp kpla bby dah tron bawah.ptt la sakit

Sy 23week pn da rasa, sbb mse yg pertama dlu mmg da sakit kt bawah tu 😂

Normal je tu sbb baby semkin berat so bawah kita diberi tekanan.

Normal sis sebab kandungan sis makin membesar so dia effect kat area tu

5y ago

ok sis..lega sikit 😅

Saya baru 26weeks. Dah terasa sakit kawasan rongga tu. Normal kot

5y ago

ye sis..doc ckp normal.bby tgh mmbesar