hamil 32mggu

ada tak kt sni hamil 32mggu sakit bahagian alat sulit..nak pakai seluar,nak angkat kaki,tdo pn ssh.. semua sakit.normal tak ye..

32 Balas

Sy pun skrng mengalami rasa yg sama. Ngam2 mula rasa sakit bila msuk 30weeks. Klu siang byk berjalan lagi lah sakit smpi kdg2 suami yg tlg papah kte jalan, mandikan & pakaikn sluar dlm kte. Bila nk ubah posisi wktu tidur pun sakit sgt2 kdg2 rse nk baring je tknk berjalan bergerak. Tp sy lebih sakit di bahagian bwh tulang belah kanan je. Tk balance sakitnya, tu yg tak tau normal ke tk tu. Heeee... Jenuh nk hdp sakit nk tggu 2bln lagi smpi due date... Kdg2 berharap sgt sakit ni akn hilang...

5y ago

Tu lah... Bila. Rse sakit sgt mcm ni mula lah rse due utk bersalin makin dekat, makin nervous. Mcm2 perasaan ada. Tp slalu dok pjuk baby suh bersabar dlu biar kluar pada tarikh due date... Besabar dlu. Heee...

Saya start rasa ngilu macam tu dari 24 weeks lagi. Saya tanya mertua dengan mak saya, dorang kata dulu pregnant dorang sakit jugak. Disuruh kita cari bidan kot kot baby dah kebawah sangat, hihi zaman ni susah nak cari bidan. Tanya nurse, nurse pun kata normal sebab baby nak sesuaikan kepala dia dekat laluan. Terpaksa la tahan je, nak pakai seluar sakit kan bila nak angkat kaki. Nak bangun tidur pun, mengiring ke. Rasa pedih pedih gittew

5y ago

tau xpe..sma mcm sy.nak angkat kaki pakai sluar mmg sakit.kalu nak baring,pusing kiri kanan pn sakit..ad dgr jgk org ckp g jmpe bidan sb takot terberanak awal sb kepala baby dah masuk dalam sarung.ad ckp normal.confius plk

Sy nak msuk 8 bulan dulu rasa sakit mcm berat kat situ.. samela mcm mommy bagitau, nak angkat kaki pakai sluar semua sakit. Husband advise pakai seluar duduk la da sakit.. haha . nak gambar kt suami tak pandai. tanye sepupu yg da ade anak, de kate normal.. bagitau nurse pon same kte normal. Sebab baby de membesar kan. . Tapi klo mommy rasa sakit sgt² yg berterusan boleh bagitau nurse/doktor mintak check ok. 😊

5y ago

Haha No worries mommy.. sy klo cerita dekat kk ok lagi.. sebab mmg pompuan kan semua.. nurse kate baby membesar menekan belah bawah.. mostly baby da pusing kepala elok dekat bawah waktu ni

Sama mcm sy. Dah 9 bulan. Tiap kali nak pakai seluar ke, panties ke terasa sakit kat bahagian tu. Nak senang, sy pakai sambil baring. So tak sakit. 😁 setakat ni nak jenjalan masih ok lagi. Cuma bila baring nak ke kiri ke kanan tu azab juga. Tak lama je lagi. Sama2 kita terus kuat dan bersabar ye mommies 😊

5y ago

tau xpe..paling sakit mase nk tukar posisi tdur.rse nak siku je suami tgh syok tdo 😂😂

Normal sis mmg sakit kt situ. Sy skg da 8bulan Da terasa sakit kt situ. Klu duduk kat bawah, bila nak Bangun tu ya ampun sakit die.. Sampai husband papah saya utk berdiri... Sy Tanya kakak ipar yg baru bersalin, die kata normal sbb baby da kt bawah tu.

5y ago

Ye btul, baby da di kedudukan yg betul...

Yela kot awk. Sakit dia tu rasa nk menangis je bila kalih ke kiri or kanan masa baring. 😩😩😩 Sabor je la. Pusing slow2. Nk bNgun pon kena mengiring betul2, baru boleh bangun. Kalau tak, mau cramp kt perut😂

5y ago

tau xpe..sakit kat tulang dia tu.kalu normal lega sikit 😊

Sy pun ada rasa xselesa juga kat miss v ni.. Kdg stg bdenyut, sakit. Nak bangun nak duduk nyeri jaa. Tp sy baru 25w.. Normal ka? Ingat kalau brterusan sakit nkp tnya doc la.. Risau jugaa

5y ago

normal sis..bby tgh pusing nk tron bwh.sy 32weeks dah start sakit kt miss v.35weeks pegi check up,doc kata kepala bby dah kt bawah..

Saya melalui benda yg sama. Kadang2 masa pakai seluar time kaki kita stand satu kaki tu, terasa menyengat je kat kat tulang celah kangkang tu. Tak pasti normal atau tak.

5y ago

Sebelum ni tak pernah merasa pun masa kandungan lain. Tak tau la kan, kot faktor umur ke...hihi

sy 34w.. kdg lpas mnd...nk pkai seluar punya la susah,sakit nk angkat kaki.. lagi bila dah dduk tu nk bgun...sakit tulang pinggang smpai ke tulang punggung..

5y ago

harap2 la sis.. moga dipermudahkan semua☺

Normal sis.. Sy start 28weeks... Klo dduk kt lantai tu.. Ferghh. Siksa nya nk bngun.. Tkr posisi time tdo pon kuar air mata.. Huhuhu

5y ago

tau xpee..sakit smpai x tau nk xplain kt suami cmne 😂