Siapa kat sini pengalaman kena induce ? Please kongsi .

Ada tak kt sini pengalaman kena induce bersalin.. Bg pengalaman ibu ii kat sini macam mana ya sakit kena induce..? Mcm kontraction rasa mcm mana? N berapa lama ya bru berkesan ?

9 Balas

saya pnya proses byk juga. tp waktu induce drip. asik keluar masuk toilet je. nasib toilet kt sblah katil. fuhh! sakit contraction terus mnta ubat tahan sakit. legaa la kejap... lama juga bukaan tu. last2 emergency ceaser sb tali pusat baby kt leher dah. phew!