Bersalin Normal Atau Cezer

Ada tak kat sini yg bakal bersalin pada bulan oktober 2020 nti? Sama dgn sy ya, dan ini merupakan anak sy yg pertama. Just nak share perasaan sy skrg neves sgt terasa masa cpt sgt berlalu. Sy byk membaca dan bertanya org yg berpengalaman yg sakit contraction ni sangat sangit sakit. Huhu. Smpi kazen sy yg suda beranak 4 pun ada mengatakan jikalau bole memilih antara bersalin normal or cezer, dia pilih cezer huhu. Takut sgt bila fikir sbb byk pula galakkan bersalin secara normal sekiranya tidak mempunyai sebarang masalah. Doakan sy ya, takda pengalaman melahirkan lg so perasaan skrg bercampur baur sgt. Nak2 lg skrg PJJ ngan suami yg tgh outstation. 😔

28 Balas

sy due 17/10 .. tpi kalau blh biar la baby kluar awal sbb dah Tak larat sgt. berat sgt rsa. xprgnant sy 52kg, skrg berat sy 80kg 🤭 ank 1normal, Tak kena gunting.. jahit 3× jahit je.. Tapi, jarak dgn no 2 ni 6tahun.. aduh.. org kata dah mcm bsalin anak pertama.. hope smua bjalan lancar la.