Baby 6bulan

ada tak idea nk bg bby 6bulan selera mkn,dh bg moi ksong,moi+carrot+ayam,nestum,mashed potato smua dy x suka mkn??‍♀️

2 Balas

normal sis. baby dlm fasa nk sesuaikn diri dia. yela selama 6bln dok minum susu je, tetiba ada 'benda' lain masuk dlm mulut dia. anak sy pn dulu mcmtu gak, kdg sedih gak rasa, kita dh masak² , sekali anak xmau makan . skrg anak sy dh 8bln,alhamdulillah dh boleh makan dgn berselera. sis boleh join group fb happy baby food , dlm tu ramai mommy2 bg tips n menu makanan ikut umur baby.

awal lg tu. ank sy pun mkn main2 je masa 6bln ni..7bln baru mula mkn btul2...jgn give up..

4w ago

lega sikit dgar..ni pon masih dok fkir lg nk bt mkn ap bg dy suka