Rebus botol bayi

Ada tak ibu² yg still rebus botol susu anak? Nak beli sterilizer harganya diluar kemampuan. Tak apa ke kalau rebus je?

1 Balas

Memang itu cara yang betul untuk pastikan botol dalam keadaan yang bersih. Boleh sis. Pastikan botol rendam dalam 5 min macam tu selepas dibersihkan. Dan kena keringkan dekat tempat yang bersih dan mudah dikeringkan. Kalau lambat kering boleh jadi ada kuman balik dalam botol. Botol, puting dan penutup puting kena cabut tak semua agar semua dapat dibersihkan dalam keadaan sempurna