Botol Susu

Nak tanya sikit. Kalo kita dah ada UV Sterilizer. Lepas basuh botol susu baru beli, perlu tak utk rebus kemudian? Mcm silikon breast pump tu boleh jugak ke rebus? Atau ada cara laen? #firstbaby

1 Balas

utk botol susu basuh dulu, keringkan (manual keringkan mcm biasa atau guna uv sterilizer kalau ada fungsi pengering) lepas tu boleh sterilize. step yg sama jgk utk apa2 produk silicon cth breast pump atau puting botol. tak perlu rebus kalau nak guna uv sterilizer sbb fungsi dia sama je cuma bezanya adalah secara manual atau guna device. pilih salah satu cara sudah memadai. bg sy, sy lebih suka uv sterilizer bbanding rebus sbb nk kurangkan risiko cracking pd brg. utk hasil terbaik, sblm sterilize asingkan setiap satu part breast pump atau botol susu. kesan lebih baik berbanding sterilize satu set penuh tanpa asingkan setiap satu part tu. semoga bermanfaat

2y ago

orait sama2