jus mamriam

hi..ada tak ibu2 yg amalkn jus mamariam? ok ke? dan ape rasa dia ye?betul boleh mmbantu naikkn Hb ke ?

10 Balas

saya consume jus mamariam ok sgt.. 14weeks saya minum air gula then sangkut gdm.. setiap kali buat bsp mesti lps mkn 5 & 6 ke atas.. bila dh stat jus mamariam buat bsp je Alhamdullilah jd 4 and tk lbih dri 5 , hb pon naik.. bdn tk penat la pregnant siap boleh pnjt bukit.. and now dh 27 weeks saya tuka myk kelapa dara.. mkin better.. saja nk tukar selera tapi semua Alhamdullilah ok je supplement mne2 pon 😊

kalau bole tkyah la minum sis. nurse marah taw kalau minum jus2 supliment mcmtu. kadang tk membantu. ada je yg minum buat kencing manis naik.hb da ok tp gdm pulak. so tak cantik la rekod. kadang gdm tkde hb pulak tk ok. makan buah sis jambu naikkn hb.atau makan kerang hati .bykn minum makan yg berkhasiat

hai mommy. saya tak pernah consume jus mamariam tp mostly sharing drpd mommies yg saya kenal dekat kk,yg consume jus mamariam ni mesti kene buat bsp dan ada yg sangkut gdm sbb jus ni manis. nurse pun kata benda yg sama. utk claim menaikkan hb tu,mostly kata sama je.

2y ago

yeke..ok..tq sis info..

kalau awak nak naik kan hb cuba awak minum lazz susu kambing sebab saya minum itu je lepastu ubat tambah darah dengan air oren tapi tkyh letak gula buat kosong sahaja

Mamariam a bit pricey bg saya, so sy just amalkam pati delima gulsan, hrga affordable, sy xlalu telan gitu je, sy bancuh dgn air sejuk😂

hi,, saya ade nak letgo sebotol jus mamariam ni.. rm60 free pos.. baru try sekali saja...tekak x leh telan..ade sape2 berminat tak?

sy pernah amalkan 5botol tp hb drop juga.. ikut bdn masing2 kot .. tp utk sy xssuai pula xtahu klu org lain kan

Hi saya ada amalkan jus mamariam.rasa dia sedap.dan selama saya amalkan semuanya okay❤️

menaikkan gula je 😅 makan yg pure je. beli kurma, buah delima, habbatussauda.

sy amalkn...ok je...