Salam. Saya terpaksa beri susu formulo untuk baby sebelah siang,tapi full BF sebelah malam. Ada sebab tertentu saya tak dapat beri susu perahan untuk baby saya. Keadaan kerja juga menyukarkan saya untuk pump susu. Ada tak ibu2 yang seperti saya ?

Ada tak ibu2 yang seperti saya ? Ada tak ibu2 yang dapat beri susu BF kepada baby sehingga mencapai setahun , wlupun setakat 50% sahaja,tanpa sempat pump susu pada sebelah siang ? Ada tak petua ? Keadaan kerja memang menyukarkan saya utk pump susu masa bekerja. ?

2 Balas

Sy..masa dlm pantang je bf tu pun campur... Pas tu fully fm sbb mak jaga anak kt kg...sampai skg anak dh duduk ngn sy pun still fm lg... X pe lah sis... Asal kn anak sis still dpt bf lg pun syukur alhamdulillah.... Sy mmg terkilan x dpt bg anak bf lama..sy kje satu, susu x byk pun satu... Tu x dpt bf... Keep positive okay

Wasalam. Sy bf ank waktu mlm saja..tak pam.. sampai baby 2y+ still ada. Susu mmg ada tp tak byklah.