Gastrik semasa hamil

Ada tak ibu2 yang masa pregnant kerap gastrik sedangkan tiap kali lapar mst mengunyah tp tetap gastrik juga ?

2 Balas

Saya , sebelum saya tahu pregnant saya bepuasa masa ramadan haritu beminggu minggu juga la bdn memang lemah ingtkan sbb puasa , pstu lewat period 5hari cek upt double line g hosp cepat rupanya gastrik , doc tk bg puasa , saya mkn tapi sikit2 memang mkn ja sbb kalau tkmkn bdn lembik ja , pstu try mknn yg sesuai utk org gastrik dan elak mknn yg tk sesuai smua saya tgok kt tt , alhamdulillah skrg ok yg penting kena mkn ontime

rsnya ia normal akan brlaku sedemikian spnjng pregnant.. sbb sy pun pnh mngalaminya spnjng pregnant.. jd bg elakkn kerap kena gstrik kena makan dlm kuantiti skit tp kerap... mg dpmudahkan segalanya amiin