Gastrik semasa hamil

Ada tak ibu2 yang masa pregnant kerap gastrik sedangkan tiap kali lapar mst mengunyah tp tetap gastrik juga ?

2 Balas

Saya , sebelum saya tahu pregnant saya bepuasa masa ramadan haritu beminggu minggu juga la bdn memang lemah ingtkan sbb puasa , pstu lewat period 5hari cek upt double line g hosp cepat rupanya gastrik , doc tk bg puasa , saya mkn tapi sikit2 memang mkn ja sbb kalau tkmkn bdn lembik ja , pstu try mknn yg sesuai utk org gastrik dan elak mknn yg tk sesuai smua saya tgok kt tt , alhamdulillah skrg ok yg penting kena mkn ontime