trimister 1

Ada tak ibu2 pnh kne sakit pinggang masa usia kandungan dlm 7weeks.. saya dr tghari td dok tahan sakit mcm rasa lenguh sgt?? sampai sekarang

39 Balas

Ambik yg nie pon leh p sy xtry lg😅 yg nie leh ambik dri awl kehmiln smpai 9buln cuba lah kot2 ok ngn awk sy ambik susu kambing

5y ago

Welcm

Normal. Sye bru je elok dri cramp dkt pinggang. Seksa xbole buat kje. Pushing skit pon xbole. Jge dri elok2 ye

Saya. Tgh alami. Stat awal pregnancy sampai dah 7w1d. Sakit pinggang + penat melampau. Allah. Tak larat rasa

Banyakkan rehat , nanti kalau dekat waktu bersalin mesti cukup rehat. Sebab akan lebih rasa sakit tu.. 😀

normal sis..jgn tidur terlentang, tidur mengereng ke kiri,. minum susu jgk..n suruh suami urut blakang

5y ago

sy minum anmum je..tu je xmuntah..

Normal. Banyakkan rehat & baring. Nanti dah hujung2 nak dekat due lagi bertambah sakit pinggang

Mcm sye x sakit pinggang tpi sakit punggung belah kiri. Dri awal smpai da 7weeks plus ni huhu

5y ago

Kann ? Nak bangun dari baring tu pun seksa betul, macam patah laa punggung ni 😭

Masa 1 trimester xde sakit2.. tp once dah masuk 2nd trimester pinggang ngn kaki sllu cramp2

Nak tido pun mcm2 posisi semalam..alhamdullillah pagi ni ada kurang sikit sakit

Sy dri trimister 1 smpai 3 mnjang sakit pinggang je... Nk tido pon x selesa