tolong sy ibu2

ada tak ibu2 klau ikut tarikh period baby dah 8w. tp bila scan 4w. bila scan masa 5w masih nampak kantung. orang cakap klau mcmtu maksudnya kandungan tak menjadi ? btul ke mcm tu ibu2. smlm ad spotting sikit. pagi td pun ada sikit. #babyfirst

14 Balas

Normal...sy 8weeks just kantung kosong kecik sgt...dgr jantung kuat time scan 12weeks🥰time ikut bsar bby wktu tu bru 10weeks++.. so doc aggp late ovulation n plantation..now dh nk masuk 17weeks...xsabar nk tunggu 20weeks for next scan..

4y ago

sy masuk hari ni. dah 3 hari spotting coklat. pinggang rasa lenguh2. allahu mcm2 dah dlm kepala ni 😭

Saya x ikut tarikh period..kalau ikutkan trikh period masa 1st scan..spatutnya baby dh 10w..tp bila scan baby baru 6w1d..tu pun dr ckp x berapa nk nmpk baby nye..kantung je nmpk clear..sbr sis..4-5w mmg normal nmpk kntung je..

4y ago

haritu ada spotting. sy ingtkan pgi tu dah ok. bngun msak nasi mcm biasa. pastu tgk2 ada spotting lgi. sy pun hrp sgt apa yg doc ckp tu salah.

sy pun sama je macam sis . lari tarikh . tapi alhamdulillah baby sihat je sekarang . dah 14 weeks . doc akan ukur size baby untuk bg tahu berapa weeks dah kita 😊

4y ago

harap sy pun sama mcm sis.

same mcm sy.. jgn risau sbb ovulasi x smstinya sama.. ovulasi kita lmbt berlaku.. thats why jd cmtu.. doktor ong bgthu sy..

kdg kite period okay tapi subur lmbat . telur lmbat bkembang tu pon boleh jd punca scan weeks lari

Period regular? Klu regular patut week x lari jauh. Kecuali irregular (period 3mnths sekali dtg)

4y ago

period sy tak regular sis. kdg2 3 bulan tak period. kdg2 tiap2 bulan dtg period

Normal je kalo period sis xteratur...jgn risau2 stress2..take care..

Kadang2 sbb ovulation lambat, so boleh jadi macam tu.

4y ago

Amiin in shaa Allah 🤗

Normal je sis. Bykkan berdoa sis.. ☺️

saya 6w masih kantung je. positive sis. 💪

4y ago

hari tu masa ada spotting sy pergi hospital kerajaan, doc pun ckp mcm tu mungkin kandungan tak mnjadi 😔. doakan sy ya