31 w 5 d

Ada tak ibu² kat sini , dah hujung² ni rasa tak selera nak makan . Makan sikit je . Terus rasa loya . Tapi bila tang air tu ok pulak . Berbotol-botol minum pon tak pe .

14 Balas

sy harini alhamdulillah 32w1d. samalah.sy tang air mmg makin byk mnum mungkin sbb skrg musim pnas.bab makan pula,dh hujung² ni sy kerap makan tapi skali makan sikit².blh pula tjaga tgh pagi dlm kul 4, lapaa.pdhl kul 10 mlm sblum ny dh mkn.tapi sy syukur sb berat sy tak naik byk.2kg x smpai spnjang prgnant ni.tapi baby pny progress normal stiap kali scan.bila x gemuk sgt time prgnt, pgerakan pn ok la.xde la mengah mana.cuma mengah bawak peyut je la 😅

Awak sama sy..31w4d harini. Dalam seminggu ni sy perasan loya2 sy datang balik..selera makan drop..tak tahu nak makan apa, bila twngok makanan mcm loyanyaa..aduuii rasa lemauu je. Mcm mabuk awal2 dulu pula. Rupanya awak pun sama ye, sy tak kesorangan sbb perut dah sarat. Smp org tanya sy tunggu hari ke huuu

Sama mcm saya..sekarang dah 34w tak tau nak makan apa..mengharapkan minum air manis je..nasi langsung tak berselera nak telan..tapi kadang ada je rasa lapar tu cuma selera drop

Sama dengan saya sis, saya pagi loya nk muntah, kdg btuk smpai nk muntah. Tak leh makan pedas2 pedih tekak. hehe. Air masak jgn ckp, mmg minum sekurang 2 botol.

Sy berselera sbb secnd trimester masih x lalu mkn. Skrg ni mkn lmbt je x boleh. Air mmg kuat je mnum sbb pnas. Cuba pilih mknan yg sis suka mne tahu berselera.

mcm saya plk terbalik..awal2 haritu xslera mkn smpai berat drop banyak..dh hujung2 ni, berselera plk mkn..rsau plk berat naik terlebih 😅

Sama sis.. sy sejak masuk 30w jd mcm tu.. kalo makan nasi jd loya.. klau xmkn nasi jd lapar n angin plk.. mgkin perubahan hormon

Sama laa sy pon… lapar tu lapar… makan sikit xboleh telan dah… sampai tank air nohhh 3 4 kali pon xpe… sy 33week 6days

sama lah .. 34weeks dah selera makan makin down .. tp bby kerap gerak maybe lapar kot mak dia ni xda selera plk nk mkn ..

Saya plak berselera sgt mkn smpai rsau naik berat bdan 🥹 tp air kosong sentiasa mnum ... kita sama 31weeks 5days