Selalu terjaga tengah malam

Ada tak ibu2 dekat sini masa pregnant selalu terjaga pukul 2 3 pagi? Lepas tu xblh nak tido balik. Dulu masa pregnant anak first tak pernah kene mcm ni. Tido nyenyak je

23 Balas

sya pun ada lepas jer kandungan bulan ke 3 bgn 2,3 Kali tgh mlm..pastu segar jer mata.. siang hari kene keje lagi..memang susah bagi sya..takut x ckup tidur . then my cousin suruh sya mlm² mcm pkul 8 ke..asalkan sblum tdur la..rendam kaki kat air suam² lebih kurang 30°-35° atau pun yg selesa ngan kaki kita sendri asalkan x terlalu Panas.. rendam slama 10-15minit. sambil² tu minum susu Panas. Cuba try.. sbb skrang ni sya setiap mlm rendam kaki sblum tdur..then walaupun trbgn tgh² mlm pegi toilet still dpt tdur balik dh x mcm dlu dh mata fresh gitew.. sya amalkan sampai skrang dh nak genap 5bulan kandungan. try la..mana Tau membantu.. 😊

sya hari2 mcm ni... awal tido awal terjaga malam.. lewat tido tetap terjaga jam2 pagi mcm tu... ambil masa bjam2 utk nak tido balik.. putar2 kiri kanan kiri kanan cari posisi selesa.. apalagi skrng masuk 37mnggu2hari dah.. kdg mmg rasa nak nangis ja sbb penat tapi X dpt tido.. Dari Rasa takut Nak branak tu Sampai Rasa tak Sabar Nak branak dah skrng Ni...😅😌😌 #newmom

saya dr awal detect pregnancy smpai skrg nk masuk 3 tri masih xleh nk tido lena EVERY night 😫😫😫 mmg sy akan terjaga almost setiap jam. saya pasang ruqyah ke, selawat ke sama je.. sy punya nap siang hari lena lg dr tido mlm.. skrg sy redha je.. mungkin Allah nk prepare sy xtido mlm jaga baby bila dia keluar nt kot..

2mo ago

Hi sis. saya mmg ada juga terbangun almost every night in 3rd trimester. What I found helpful for me is tidur awal (plg lambat kul 11) sbb nanti kul 2 atau 3 mesti terbgn utk kencing juga😅 and make sure telefon off wifi dan mobile data. lately lepas sy buat yg kedua tu mmg ada hari terlena tak bgn lgsg sampai subuh.

me too! masuk 3rd trimester kerap mcm ni. lepas tu nervous bila tersedar dri tidur dlm keadaan menelentang mcm biase tu. cepat-cepat nak make sure baby okay. lepas tu nak nap siang buat badan jd lesu pulak padahal tak cukup rehat ni, dgn anak sulung ajak main. Moga terus kuatlah kita ibu-ibu semua!

ada sis, saya almost hari2 macam ni. pusing2 cari position nak tido balik tak dapat. lama la jugak baru dapat tdo. Saya siap tutup mata pakai tuala. lama2 pastu baru dpat tido. kdg rasa nak nngis, sbb penat tapi tk dpat nk tdo. 😩 suami sebelah amboi bukan main nyenyak dia.

saya sis pukul 4pagi auto terjaga nak tidur balik mmg susah sangat. kadangtu stress tengok suami tidur nyenak siap dgn dengkur. bila siang mengantuk sangat tapi takboleh tidur lepastu mulalah sakit kepala sebb tkcukup tidur😭

sama sis, i dari trim ke 2 xdpt tidur sampai subuh, kalau siang lena. Tapi skrg tngah tunggu msa bersalin d kg blh lena tidur hehe. tapi still terjaga juga sbb pelvic pain, bila pusing kiri kanan tetap terjaga sebab sakit huhu

saya juga mgalami bnda yg sma sis. tdo jam 10/11 mcm tu. dlm 2 pgi mmg bngun blik. lpas tu kdg2 smpai jam 5 mmg takleh tdo. dgn kaki krem,dgn sakit area ari2 nak tukar position tdo pun ssh.. 😣. sya redha je sis. 🤭😅

sama lah..sy baru habis 1trimester. mlm dpt tido 2jam saja. lepas tu xboleh tido sampai ke subuh. siang pun sy tido plg lama 30minit saja. tp badan rasa letih xcukup tido. kadang2 rasa nak tantrum.mcm budak2 tu..🥲🥲

kerap sgt terjaga mlm antara pukul 2 3 4 pgi mcmtu.dan kerap tmimpi buruk smpai ssah nk tdur balik.kerap sgt didtangi mimpi² mistik psl mhluk halus.risau kita dbuatny smpai nk bnafas pn ssah😢😞😰