Bayi 4 bulan kurang menyusu

Ada tak ibu2 alami benda sama, baby 4 bulan mulai kurang menyusu, nk menyusu bila lapar je. Suka hisap jari. Baby fully BF.

Bayi 4 bulan kurang menyusu
6 Balas

Eh sama lah. Baby saya skrg ni minum susu ikut demand dye je. Before this kalau 2-3jam sekali saya bagi susu dye minum je. Tapi skrg ni 4-5jam pn dye tahan lagi tk menyusu. Try bagi pn kadang dye tolak

normal sis,nursing strike mungkin..2 3 akan okay,sis offer je breast macam biasa ye..Nak beralih bulan tuu 🥰

growth spurts kot..dia enjoy baru nmpk dunia dgn jelas..asalkan dia berak n kencing mcm biasa,ok dah tu..

baby 4 bulan dh start explore sbb dah boleh nampak sepenuhnya. kerap offer susu, kalau tanak jugak pam untuk jaga supply

2y ago

gap 3 jam tuu normal

Sis skrg anak sis mcm mana? Anak sy pun mcm ni skrg 4 bulan. Kekadang 7-8 jam tetap jgk taknak susu

1y ago

Sis die kurang nyusu tu... Kencing die jdi wrne kuning x?

cuba pam susu

2y ago

Dh pam😊. Sbb kalau xpam, bengkak susu. Buat stok siap2 masuk dlm peti.