Bayi kurang menyusu

Baby saya 3 bulan..tiba2 harini kurang menyusu..apakah kemungkinan?satu minggu lepas start hisap jari sikit2

4 Balas

Berkemungkinan baby puan dalam fasa beralih bulan. Growth Spurt. Banyakkan bersabar ya. Baby nak beralih bulan ni memg menguji kesabaran sikit. Sebab baby akan jadi sangat Cranky, menyusu kejap2, susah sangat nak tido baik siang atau malam dan baby menyusu banyak2 dan kuat meragam. Baby sy pun sekrg 3 bulan juga. Baby memg jdi mcm ni 5 kali sepanjang baby belum umur setahun. Sabar ya sis. Enjoy the moments🥰

sama la ank sy. 3oz tu bole jd 2x minum. tp sy kalau dia dah nak sy bg je lbh kurang sy buat lg. mlm pun tido sy sumbat susu. risau berat x naik kalau kurang minum susu

Iya sis anak i pun sama tp i mmg push jga dia minum, sbb bila dia lapar, perut kembung mmg lg susah nnti

kemungkinan ank sis nk tmbuh gigi kot. sbb tnda2 tu pun mnunjukkn baby nk tmbuh gigi