Sakit bahagian atas perut

Ada tak ibu yg tgh hamil skrg mengalami sakit perut bahagian atas tu ? ( yg bawah tek tu ) & apa cara atasi sakit tu ?

5 Balas

Baru ja semalam tanya doktor, senak perut/sakit mcm gastrik/ngilu .. Doktor cakap tu normal sepanjang kehamilan 31 minggu ke atas.

Sama lah. Sy selalu mcm tu sakit. Klu normal Alhamdulillah, takut sakit lain plk yg dtg. Ni pun tk tertahan dah sakit die 😫

sy mkn gaviscon je . lega ... masuk wad sbb heartburn .. doc bg gaviscon bru ok .

Saya. Mgkin perut kosong. Kalau dtg sakit tu sy cepat2 cari makanan 😂

Maksud awak heartburn ke?

1y ago

Ohhh heartburn tu Puan. Saya dulu kerap begitu. Doktor pesan jangan makan pedas dan makan ikut waktu. Kalau tak boleh makan, at least makan sikit tapi kerap. Tak boleh perut kosong. Itu yang saya buat.