Tanya pengalaman ibu

Ada tak ibu kat sini yang ada pengalaman makan ubat tambah darah jenis Obimin tapi Hb tetap tak naik lepas tu misi bagi tukar Obimin ke Iberet.. Tapi iberet payah sangat nak ditelan berbanding obimin.. kalau nak teruskan ambik ubat obimin tu boleh ke daripada tukar²

8 Balas

Boleh nak makan maltofer, tp 3 kali sehari. Saya telan je iberet walaupun tak boleh nak tolerate. Ada la hari2 yg skip. Tak pun, makan iberet selepas makan, cuma iron absorption akan kurg sikit