Bayi lahir kurang berat , 1.7kg

Ada tak ibu ibu yang lahirkan baby bawah 2kg , bayi saya lahir 1.7kg pada 37w . Sekarang nak tunggu berat naik 1.8kg . Agak agak makan masa lama tak ? Baby dah 4 hari di nicu 🥺

2 Balas

anak saya berat lebih sikit dari 2kg tapi kena tahan wad juga sbb mgecut dlm perut. so tips saya, awak kena kerap bagi dia myusu ,tiap 2jam bagi . kalau bole tunggu ,stay situ. so senang. baby baru lahir berat dia akan drop sikit tapi kalau kita kerap bagi susu ,inshaAllah naik.

Kes kita sama... Anak sy 1.75kg jgk lahir pd 37w...kena tahan di nicu selama 8 hari.. Skrg dah discharge.. Dalam tempoh 10 hari berat baby akan turun naik..